Jerkovljeva: Hapšenja gorkog ukusa

Izvor: B92, 13.Dec.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkovljeva: Hapšenja gorkog ukusa

Beograd -- Dve stvari ostavljaju gorak ukus u privođenju Miškovića: što se hapšenja najavljuju u medijima i što se ona odnose na protivnike SNS, kaže Aleksandra Jerkov.

Borba protiv korupcije jeste važno pitanje, kao i pitanje ljudskih prava i čini mi se da ova Vlada po tom pitanju ima podršku svih činilaca društva, kazala je poslanica LSV Aleksandra Jerkov, gostujući u emisji B92 "Hoću da znam".

Ipak, dodaje ona, kada je reč o privođenju vlasnika Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << holdinga Miroslava Miškovića i još devet osoba, među kojima je i njegov sin, ostaje gorak utisak zato što se tim hapšenjima licitira u medijima. To znači da ta borba nije sistemska, kaže ona i podseća da je i za vreme Koštuničine vlade bilo hapšenja koja su služila samo tome da se poveća rejting stranke, ili ličnosti.

Sada treba videti da li će ova poslednja hapšenja imati sudski epilog. Ali čudi me da su svi oni koji su do sada uhapšeni zapravo oni koji su politički sukobljeni sa Srpskom naprednom strankom. Da vidim da li će biti hapšenja i onih koji su im bliski. Neće biti da je samo DS, kako sada kažu, opljačkala Srbiju. Bilo je u toj vladi, ako je pljačkala, i ljudi iz drugih stranaka, rekla je Aleksandra Jerkov.

Ona je kao primer navela Maju Gojković, koja je nedavno sa svojom Narodnom partijom prešla u SNS, jer se za nju, kako ističe Jerkovljeva, vezuje afera koju EU svrstava u jednu od pet najvećih u Srbiji - a to je ATP Vojvodina, gde se traži sto miliona odštete. "Baš me interesuje šta će biti s tim. Evo prilike Vučiću da pokaže da borba protiv korupcije nije politički motivisana", rekla je ona.

Prema njenim rečima, korupciju predstavlja i to kada su se u pokrajini, prilikom "upodobljavanja" vlasti u Novom Sadu, na sve moguće načine vrbovali poslanici da se priklone SNS-u i smene demokrate. Kada je to pitanje postavljeno Vučiću u onom delu sednice Skupštine Srbije u kom poslanici postavljaju pitanja, a to pitanje je postavio poslanik DS, potpredsednica Skupštine iz G 17 mu je oduzela reč. Dakle, to je još jedan dokaz da se borba protiv korupcije odnosi na one koji nisu bliski SNS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jerkov: Hapšenja imaju gorak ukus

Izvor: OkRadio.rs, 13.Dec.2012

Dve stvari ostavljaju gorak ukus kada je reč o privođenju Miškovića: što se hapšenja najavljuju u medijima i što se ona odnose na protivnike SNS, kaže Jerkov. Borba protiv korupcije jeste važno pitanje, kao i pitanje ljudskih prava i čini mi se da ova Vlada po tom pitanju ima podršku svih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.