Izvor: Blic, 01.Jan.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATNICI OD DODIKA I RADOJIČIĆA PROVOROĐENOJ BEBI U Banjaluci se 28 minuta iza ponoći začuo PRVI PLAČ u 2018. godini

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić darovali su danas u Banjaluci prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj u 2018. godini.

Majci prvorođene bebe, u ime predsednika Dodika, uručen je zlatnik, objavljeno je na zvaničnoj stranici predsednika RS.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, i vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra (UKC) Republike Srpske, Vlado Đajić darivali su danas prvu bebu rođenu u Banjaluci u Novoj godini.

Radojičić je Jeleni Sredić (35), majci muške bebe, uručio zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM, a Đajić u ime Komercijalne banke poklon karticu sa iznosom od 500 KM.

Radojičić je poželeo da bude više dece i da, kako je naglasio, u Banjaluci imaju optimalne uslove za život.

- Treba najpre da žive u miru, a onda da se normalno školuju, zaposle, budu zadovoljni u životu i oni i njihovi roditelji - rekao je Radojičić.

On je dodao da Banjaluka već niz godina održava tradiciju da se prvom novorođenčetu uruči simboličan poklon i da se time skrene pažnja na natalitetnu politiku i mlade koji dolaze.

Radojičić je dodao da se na ovaj način pokazuje da se mladima posvećuje pažnja tokom čitave godine.

Vršilac dužnosti generalnog direktora UKC Republike Srpske, Vlado Đajić, naveo je da je poslovodstvo Komercijalne banke odlučilo da daruje sa 500 KM prvu bebu rođenu u ovom centru čime pokazuju da im je, osim ekonomskog razvoja, stalo i do povećanja nataliteta u Srpskoj.

Prvorođena beba, koja će se naverovatnije će se zvati Dušan.

U prethodna 24 časa u Banjaluci je rođeno osam beba - sedam dječaka i jedna djevojčica.

Prvu bebu u Novoj 2018. godini Banjaluka je dobila 28 minuta nakon ponoći. Banjalučanka Jelena Sredić rodila je zdravog dečaka teškog 3.125 kilograma, a koji je dug 51 centimetar.

Kako je za “EuroBlic” potvrđeno iz UKC Banjaluka, sve je proteklo u najboljem redu.

- Sve je proteklo kako treba, sa bebom je sve u najboljem redu – kazala je ginekolog Rosa Jevtović

Kako to po običaju i biva gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručiće danas 12 časova, u ime gradske uprave, zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM majci prvorođene bebe Novoj godini u Banjaluci.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.