Vulin i Dodik: Srbija postaje suvlasnik kompanije Orao

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Dodik: Srbija postaje suvlasnik kompanije Orao

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetili su u Bijeljini Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao" i najavili vlasničku transformaciju te kompanije, u čije vlasništvo će sa 50 odsto ući državna firma koju odredi Vlada Srbije.

Na taj način bi se obezbedila sigurnost posla i neophodan novi tehnološki korak u kompaniji koja već ima organizovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << proizvodnu disciplinu, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vulinu na podršci koju Srbija pruža, ne samo "Orlu", nego i "Kosmosu" i "Specijalnim motorima" na Palama, ističući da bi bez toga bilo teže očuvati kapacitete u Republici Srpskoj.

Verujem da za "Orao" dolaze svetliji dani, naveo je Dodik i istakao da Srbija pokazuje uspon u vezi sa modernizacijom vojske, gde Srpska vidi šansu i želi da bude deo tog uspeha.

Prema njegovim rečima, Srbija je najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost, a njen predsednik Aleksandar Vučić jasno je rekao da je ona spremna da brani svoju slobodu i slobodu svog naroda u celini, a to uključuje i prostor Republike Srpske.

Vulin je rekao je da je "Orao" jedna od strateški važnih kompanija za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Zbog toga smo ove godine u poslove sa "Orlom" uložili više od tri miliona evra i mogu da računaju u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga, kazao je Vulin, a prenosi RTRS.

On je naveo da je za srpsko Ministarstvo odbrane "Orao" veoma bitan i poručio da Republika Srpska može da računa na svaku pomoć i podršku sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije.

On je istakao da bijeljinski "Orao", kao i Fabrika motora specijalne namene na Palama i banjalučki "Kosmos", mogu da računaju na punu podršku Ministarstva odbrane Srbije.

Mi ćemo uvek svoje poslove na prvom mestu zaključivati sa preduzećima iz Srpske, koja može mirno i sigurno da se osloni na Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije, poručio je Vulin.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srbija postaje suvlasnik kompanije “Orao”

Izvor: Capital.ba, 21.Sep.2018, 08:08

BIJELJINA, Bijeljinski “Orao” jedna je od strateški važnih kompanija za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji – to je poruka poslata juče iz remontnog zavoda tokom posjete predsjednika Republike Srpske i ministra odbrane Srbije pogonima gdje se proizvode i remontuju turbo-mlazni motori.  Milorad...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.