Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sankcije mogu dovesti do povećanja političkih tenzija

NIŠ - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocijenio je danas da bi američke sankcije protiv predsjednika RS Milorada Dodika mogle da dovedu do povećanja političkih tenzija i otežavanja mogućnosti za dijalog.

“Kao što je napad Bakira Izetbegovića na Dan RS doveo do političke krize i do referenduma, tako će i sankcije, bojim se, dovesti do povećanja političkih tenzija i do otežavanja mogućnosti za dijalog i postizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kompromisa”, rekao je Vulin novinarima u Nišu.

Odgovarajući na pitanje kako Srbija gleda na uvođenje sankcija Dodiku, Vulin je istakao da su sankcije u međunarodnim odnosima obično kontraproduktivne i da uglavnom otežavaju da se dođe do kvalitetnog rješenja.

“Uvek kada imate sankcije, na kraju one dovedu do toga da obični ljudi teže zive. Nadam da će se brzo razmišljati i o promeni ovakvih odluka”, rekao je Vulin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.