Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu

Izvor: B92, 23.Okt.2021, 19:51

Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu

Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji.

Kako je kazao, razgovarali su o nestašicama električne energije.

"Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšuu, i spremni smo da budemo manjinski vlasnik, kako bismo osigurali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našu energetsku bezbednost, posebno zbog našeg snaženja privredne aktivnosti", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je dodao da deca u Srbiji ne moraju da brinu hoće li ove zime imati grejanje, pošto je Srbija na vreme izgradila skup i važan gasovod.

"Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Verujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo pre kraja 2023. godine", rekao je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORBANOM: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji, pogotovo o nestašicama električne energije...- Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pauk se zavukao ženi u uvo i tamo proveo noć

Izvor: B92, 24.Okt.2021, 10:05

Pauk je uspeo da uđe ženi iz Kine u uvo, a ona se tim povodom javila lekaru...Pauk je proveo noć u njenom ušnom kanalu, a pacijentkinja po imenu Ji je shvatila da nešto nije kako treba kada je ujutru osetila da joj se nešto kreće u uhu i da čuje buku...Kada je postalo toliko glasno da više ništa...

Nastavak na B92...

Siner prvi posle Đokovića

Izvor: B92, 24.Okt.2021

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu na ATP turniru kategorije 250 u Antverpenu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.