VIDIMO BOLESNU POLITIČKU AMBICIJU Dodik oštro o sankcijama - poslao jasnu poruku Evropskom parlamentu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022, 19:49

"VIDIMO BOLESNU POLITIČKU AMBICIJU" Dodik oštro o sankcijama - poslao jasnu poruku Evropskom parlamentu

SNSD insistira na primeni Ustava i nećemo prihvatiti nijednu vrstu sankcionisanja ako do toga dođe, te odbacujemo površne zaključke koje je doneo Evropski parlament, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sednice Predsedništva ove stranke održane danas u Banjaluci.

- Mi to nećemo prihvatiti, nastavićemo da insistiramo na Ustavu BiH. Smatramo da nema nijedan razlog da o tome raspravlja Evropski savet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Dodik.

On je naveo da je SNSD za razgovor o svih 14 prioriteta Evropske komisije, te da se neće više raditi na pitanjima koja idu selektivno.

Dodik je naveo da politika SNSD ostaje veoma čista i jasna, Republika Srpska će dati svoj doprinos onako kako je Narodna skupština rekla.

Dodik je istakao da je politička i bezbednosna situacija u Republici Srpskoj stabilna, da ne postoje elementi koji to ugrožavaju, te da je propaganda koja je vršena u funkciji destabilizacije bezbednosne situacije apsolutno promašena.

- Danas niko više ne govori u ratu u BiH što je bila dominantna tema mnogih medija i tzv. analitičara pa čak i predstavnika pojedinih političkih stranaka. Danas je to nestalo s dnevnog reda i opet smo na pitanjima vezanim sa situacijom u BiH - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da situaciju u BiH treba rešavati u okviru priprema za izbore koji su vezani za Izborni zakon, ističući da je Predsjedništvo SNSD-a razumjelo zaključke HNS-a.

Dodik je istakao da predstavnici hrvatskog naroda u Bih traže da se ispoštuje ono što je važno za svaki narod, a to je da se u potpunosti uvaži konstitutivnost i pravo naroda da bira svoje predstavnike.

- Mi ne razumemo zašto Bošnjaci ne dozvoljavaju da narodi u BiH imaju ta prava i zašto žele da biraju političke predstavnike drugih naroda. Mi ne vidimo da je taj politički koncept stabilan i da daje dugoročnu stabilnost BiH, već viidmo bolesnu političku ambiciju muslimanskih političara koji hoće da naprave državu za sebe. Mi u SNSD-u smatramo da je na snazi snažno jačanje musliomanskog nacionalizma koji je u funkciji stvaranja isključivo države za sebe - rekao je Dodik i poručio d aje to neprihvatljivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.