Dodik: U Srpskoj poništiti sve neustavne odluke

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 19:39

Dodik: U Srpskoj poništiti sve neustavne odluke

Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i ranije odluke na štetu Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vreme da Parlament Srpske zaseda i poništi sve neustavne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke i da Srpska hoće da prihvati dejtonsku BiH, prenosi RTRS.

"Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rešava u svojoj zemlji, a ne kod nas'', rekao je Dodik.

On je pozvao građane Srpske da "shvate ozbiljnost situacije".

Briselske diplomate i sarajevska politika "ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo", poručio je.

"Briselske diplomate se uvek nešto žure. Uvek guraju svoje. Uvek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.