Susret Dodika i lažnog milijardera iz Vijetnama je nemoguće opisati rečima

Izvor: Luftika.rs, 25.Jun.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Dodika i lažnog milijardera iz Vijetnama je nemoguće opisati rečima

Predsedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primili su lažnog biznismena Mai Vu Minha u svoje kancelarije i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH.
Lažni biznismen obišao je i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija predstavila je „jednom od vodećih korporacija u svetu“, javlja Klix.
Državna televizija nahvalila >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << posetu Jasno, i državna televizija objavila je velik prilog o dolasku „biznismena“.
„Predstavnici privredne delegacije Vijetnama obišli su Tehnički remont Bratunac, gde je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namenske industrije. Sapa Thale Group je jedna od vodećih investicijsko-razvojnih korporacija u svetu koja ulaže u oblast finansija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike“, objavio je BHRT 13. juna 2019. godine.
S predstavnicima firme Sapa Thale Group sastali su se i Dodik i Željka Cvijanović. O ovim uspešnim susretima građani su informisani putem službene web stranice Predsedništva BiH i službene web stranice predsednika RS-a.
Dodik i Cvijanović puni entuzijazma govorili o susretu Dodik se nakon sastanka pohvalio da je s predsednikom korporacije Sapa Thale Group Mai Vu Minhom iz Vijetnama razgovarao „o mogućnostima ekonomske saradnje BiH i Vijetnama“
Obećavajuće poruke nakon sastanka medijima je poslala i Željka Cvijanović koja je navela da je s Minhom razgovarala „o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti turizma, bankarstva, poljoprivrede, kao i sporta i kulture“.
Naravno, Cvijanović je Minha upoznala i o tome da je „Republika Srpska ekonomski i politički stabilna“, dok je on ukazao na „bogate resurse Republike Srpske“.
Objave državne televizije i reakcije Milorada Dodika i Željke Cvijanović nakon sastanka zaintrigirale su jednog blogera na platformi Medium.com koji se koristi nickom „Operacija Triciklo“. On je istražio ko je Mai Vu Minh i je li zaista „vijetnamski milijarder“.
Čovek je fotošopirao svoju glavu kraj Trumpa, a to je napravio jako loše
Minh ima svoju stranicu na Wikipediji samo na vijetnamskom jeziku. Na toj stranici je navedeno da je reč o „skromnom milijarderu“, da je često spomenut i poznat na Svetskom ekonomskom forumu i Azijsko-pacifičkom ekonomskom forumu (APEC), da se susretao i sarađivao sa svetskim vođama poput Donalda Trumpa, Justina Trudeaua, Vladimira Putina, Xi Jinpinga, Jacinde Kate Laurell Ardern i mnogim drugima, da je 2013. kupio projekat WHE Management Building od grupacije Schunk, pri čemu su mu pomogli gradonačelnik Thalea Thomas Balcerowski i „nemački parlamentarac Nguyen Dac Nghiep“.
Svi ovi navodi lepo zvuče, ali oni su lažni. O Minhu ozbiljni svjetski mediji ćute, a Google ga jedva poznaje.
Minh je fotografije sa svetskim liderima poput Donalda Trumpa promenio u Photoshopu i to na način da su intervencije na fotografijama jasno vidljive golim okom. Susret gde se Minh navodno fotografisao s Trumpom možete videti ovde, ali Minha na snimku nećete videti.

Nije nikakva korporacija nego firma, i to loša Što se tiče „vodeće investiciono-razvojne korporacije“, kako je naziva državna televizija, Sapa Thale Group ima sedište u nemačkom gradiću Thaleu koji ima 16.000 stanovnika i u kojem je na vlasti CDU.
Firma ima izuzetno lošu web stranicu na kojoj se pored Minha spominje i ime Nguyen Dac Nghiep. Reč je o spomenutom „nemačkom parlamentarcu“ koji je generalni direktor Sapa Thalea. Pretraživanjem na internetu može se doći do informacije da Nghiep nije nemački parlamentarac, već fan CDU-a, kancelarke Angele Merkel i gradski većnik u Thaleu.
Na prilično siromašnoj stranici korporacije koja navodno vredi milijarde postoji galerija slika Minha sa svetskim liderima koje su, što je prilično čudno za ozbiljnog biznismena, izrazito lošeg kvaliteta.

U „Unternehmenregisteru“, odnosno nemačkom registru kompanija, moguće je pronaći i informacije koje se odnose na Sapa Thale Group. U tom registru jasno je navedeno da Sapa Thale Group nije nikakva korporacija kako su to tvrdili državna televizija i Dodik, već GmbH, što je društvo s ograničenom odgovornošću ili ekvivalent d.o.o.-a.
Financijski izvještaj Sapa Thale Groupa za 2015. godinu koji je jedini dostupan online, pokazuje da su imali samo oko 2.500 eura prihoda, dok im stranica CompanyHouse procenjuje ukupni kapital na 25.000 eura.
Sapa Thale Group je fotošopirala i zgradu u kojoj se nalaze kancelarije, a i enterijer. Reč je o zgradi koja nije njihova, nego unajmljuju prostor na toj adresi.
Aleksandar iz Sevojna godinama hara Srbijom i vara građane na isti način

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.