Srpska pravi OBAVEŠTAJNU SLUŽBU! Dodiku preko glave Izetbegovićeve agencije, najavio NOVE POTEZE

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska pravi OBAVEŠTAJNU SLUŽBU! Dodiku preko glave Izetbegovićeve agencije, najavio NOVE POTEZE

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH neprijateljska organizacija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da će Srpska uspostaviti vlastiti sistem odbrane kakav postoji u ostalim zemljama.

- Republika Srpska ima pravo da štiti svoju slobodu, institucije, po Ustavu ima pravo na obaveštajno praćenje svih koji su protiv ustavnog poretka i to ćemo raditi - rekao je Dodik novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Banjaluci.

On je najavio da će tražiti od OBA izveštaj o radu i da će predložiti zakon kojim će biti promenjene mnoge stvari u vezi sa obaveštajnom službom.

- Imamo neprijateljsku obaveštajnu službu koja poslednjih godina nije donela ni platformu za svoj rad. Predsedništvo BiH usvaja platformu za rad OBA, oni ni to nisu uradili, zato je bilo moguće da OBA prati rukovodstvo Srbije i Republike Srpske - rekao je Dodik.

On je ponovio da to nije obaveštajna organizacija kojoj veruje, jer ona "pakuje" razne laži i priprema crne liste.

- Oni su smislili priču o paravojnim formacijama i tu laž smo godinu dana morali da rušimo. Ali, tu je odgovornost Srba koji su bili tamo. Kako je moguće da (ruski pisac Zahar) Prilepin bude stavljen na spisak onih kojima je zabranjen ulazak u BiH, kako je moguće da je neko od Srba video taj spisak i nije reagovao - upitao je Dodik.

On je podsetio da je oteta nadležnost entiteta u vezi sa obaveštajnim radom i prenesena na nivo BiH.

- Videli smo da je ta služba u službi AID i da je radila protiv Republike Srpske, imamo pravo da štitimo ustavni poredak Srpske i to ćemo raditi - istakao je Dodik.

On je ponovio da će svako ko bude urušavao ustavni poredak Republike Srpske biti praćen i u vezi sa njim će biti sprovođene mere - kao i u svim državama.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.