Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 18:04

Sećanje na žrtve "Oluje" uz poruku da Srbija želi pomirenje, ali više nikad poniženje


U Sremskoj Rači održana ceremonija u znak sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj akciji "Oluja". Na mostu u tom mestu je otkrivena spomen-ploča. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da Srbija ne pristaje na poniženje i da više neće biti mala i slaba da bi mnogi u regionu i svetu bili zadovoljni. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručuje: "Pustite nas na miru da tugujemo i nemojte nas ponižavati. Patrijarh Irinej pozvao na jedinstvo srpskog naroda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Dodik otkrili spomen ploču žrtvama ‘Oluje’ u Sremskoj Rači

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2020

Srbija i bosanskohercegovački entitet Republika Srpska državnom komemorativnom ceremonijom u Sremskoj Rači obeležile su 4. Avgusta Dan sećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" u avgustu 1995. godine. Spomen ploču na mostu u tom mestu na tromeđi Srbije, Hrvatske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.