SIPA BiH: Provodi se istraga o prijetnji smrću Dodiku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA BiH: Provodi se istraga o prijetnji smrću Dodiku

Predjedsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dobio je prijetnje smrću i u tijeku je istraga koja bi trebala otkriti počinitelja ovog kaznenog djela, potvrdili su danas iz Dodikova ureda u sjedištu bosanskohercegovačkog državnog vrha u Sarajevu. U saopćenju dostavljenom medijima navedeno je kako je prijetnja smrću upućena u ponedjeljak telefonom, a odnosila se na Dodika i zaposlenike u njegovom uredu. "O prijetnji su informirane ovlaštene službe. Poduzimaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stanić: Preduzete sve mjere na utvrđivanju identiteta lica koje je prijetilo Dodiku

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2018

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Perica Stanić potvrdio je Srni da su pripadnici ove službe nakon prijave prijetnje smrću upućene predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, odmah preduzeli hitne i zakonom propisane mjere i radnje na ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.