Republika Srpska kupila tri ruska helikoptera

Izvor: RTS, 25.Jun.2020, 12:24

Republika Srpska kupila tri ruska helikoptera

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska kupila tri ruska helikoptera "Ansat" za potrebe policije, a prvi će biti dostavljen Srpskoj u septembru.
Milorad Dodik, koji je juče boravio na Paradi pobede u Moskvi, rekao je za agenciju Ria novosti da je nabavka helikoptera realizovana uprkos, kako je naveo, svim pritiscima zapadnih partnera da je spreče.

Ministarstvo unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova Republike Srpske u januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 miliona evra, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija "Ruski helikopteri".
Reč je o tri "ansat" laka helikoptera.
Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine i maju naredne i januaru 2022. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DODIK: MUP Srpske kupio tri Ansat helikoptera od Rusije!

Izvor: Kurir, 25.Jun.2020

Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera Ansat za potrebe policije, a prvi će biti dostavljen Srpskoj u septembru, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.