Putin preko svoje čelične dame pozdravio Dodika, a evo na čemu mu je predsednik RS posebno ZAHVALAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin preko svoje "čelične dame" pozdravio Dodika, a evo na čemu mu je predsednik RS posebno ZAHVALAN

Valentina Matvijenko izrazila je zahvalnost Dodiku i članovima delegacije na ogromnom doprinosu u razvoju i jačanju odnosa između Republike Srpske i Rusije

Predsednica Saveta Federacije Gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko sastala se danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i prenela mu lične pozdrave i izraze poštovanja predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Pročitajte i:

- Želim da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispunim nalog koji imam i da lično prenesem pozdrav od predsednika Rusije, Vladimira Putina, sa poštovanjem i izrazima najboljih želja - rekla je Matvijenkova, prenosi RTRS.

Navodi se da je ona izrazila zahvalnost Dodiku i članovima delegacije na ogromnom doprinosu u razvoju i jačanju odnosa između Republike Srpske i Rusije.

- Upravo, zahvaljujući vašim kontaktima i naporima, ova saradnja je poslednjih godina dobila intenzitet - zaključila je Matvijenkova i dodala da će o rezultatima posete upoznati Putina.

Predsednik Srpske je zahvalio na pažnji Ruske Federacije prema Republici Srpskoj, ističući da su prethodni razgovori ukazali na prijateljstvo i uvažavanje po svim pitanjima.

Dodik i Matvijenkova obratili su se na svečanoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, gde je istaknuto da je saradnja Republike Srpske i Rusije na visokom nivou u svim sferama, a važna uloga u jacanju te saradnje pripada i parlamentarcima.

Nema prepreka saradnji koja će biti sve jača na realizaciji zajednickih projekata, najavila je Matvijenko.

Istakla je da sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske potvrduje zajednicku težnju ka daljem razvoju saradnje prema uzajamno korisnim ekonomsko-trgovinskim vezama.

Ona je kazala da su politicke veze i drugi odnosi Srpske i Rusije prijateljski i čvrsti, te da se zajednicki projekti razvijaju naporima obe strane.

Matviјenkova preniјela Dodiku pozdrave i poruke Putina #rtrsvijesti #rtrs https://t.co/HYwSfAvItc

— RTRS vijesti (@RTRSvijesti) April 24, 2018

Predsednik Srpske Milorad Dodik još jednom je zahvalio na ruskom vetu na britansku rezoluciju u Srebrenici, ali i na principijelnom insistiranju Rusije na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Odao je zahvalnost Rusiji i za mere podrške privredi i naveo da se saradnja oslikava kroz brojne projekte.

Dodik je odlikovao Matvijenko ordenom Republike Srpske na ogrlici za naročite zasluge u razvijanju i ucvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije, i za nemerljiv doprinos u borbi za fizicki i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Srpske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.