Putin nakon razgovora sa Dodikom OBEĆAO: Znam za pritisak Zapada, ČUVAĆU SRBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin nakon razgovora sa Dodikom OBEĆAO: Znam za pritisak Zapada, ČUVAĆU SRBE!

Veliko prijateljstvo Srba i Rusa

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je predsedniku Republike srpske Miloradu Dodiku da je upoznat sa ogromnim priticima Zapada na Banjaluku i da Moskva bezuslovno štitit Srbe.

Putin i Dodik suspreli su se juče u Sankt Peterburgu na Ekonomskom forumu, a ruski lider obećao je da će pomoći Srbima u međunrodnim institucijama, pre svega u savetu bezbednosti UN. Šef Kremlja istakao je i da će Moskva ojačati Banjaluku kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nove investicije i otvaranje radnih mesta.

Pročitajte i:

Izvori govore da je Dodik preneo Putinu informacije prema kojima su Amerikanci uoči oktobarskih izbora u BiH spremili 18 miliona dolara za suzbijanje „negativnog ruskog uticaja u BiH“.

- Putin je odgovorio Dodiku da je upoznat sa svim pritiscima Zapada i da će na svaki mogući način pomoći da se Srbi tome odupru. Ruski lider obećao je da će Moskva zastupati srpske interese u međunarodnim institucijama, u UN i OEBS pre svega. Osim političke podrške, Putin je najavio i ekonomsko jačanje Republike Srpske. Dogovorene su dve velike investicije koje će zaposliti najmanje 2.000 ljudi – prenosi izvor upućen u razgovore dvojice državnika koji su održani juče kasno popodne.

Milorad Dodik, posle sastanka sa Putinom, izjavio je da će ruskog kolegu pozvati u posetu Banjaluci.

- Postoji podrška svim projektima o kojima smo pričali. Naravno, prisutno je razumevanje Rusije za našu političku situaciju u pogledu stalnih nastojanja da se RS izloži pritiscima koji treba da devalviraju njena prava i nadležnost. Fasciniran sam činjenicom da je Putin sam ukazivao na te izazove koji mogu da budu opasni. Potvrdio je i privrženost poštovanju Dejtonskog sporazuma – saopštio je Dodik.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević kaže da je podrška Rusije više nego dobrodošla za RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.