Poslanici EP: Dodiku sankcije ako radikalno ne promeni kurs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 21:38

Poslanici EP: Dodiku sankcije ako radikalno ne promeni kurs

Poslanici četiri najveće grupe u Evropskom parlamentu osudili su, kako su naveli, ''opasne aktivnosti na podelama'' srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, i pozvali EU da sledi primer SAD i uvede sankcije Dodku ukoliko ”radikalno ne promeni kurs”.

”Mi, poslanici u Evropskom parlamentu, oštro osuđujemo opasne aktivnosti na podelama srpskog člana Predsedništva BiH, Milorda Dodika, koje predstavljaju namerni pokušaj podrivanja i suvereniteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, ustavnog poretka i drugih odredbi Dejtonskog mirovnog sporazuma“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Poslanci Evropske narodne partije, Socijalisti i Demokrate, Liberali i Zeleni pozvali su na temeljno preispitivanje i moguće zamrzavanje svih projekata i pomoći koje finansira EU ”za i unutar Republike Srpske”, uključujući makrofinansijsku pomoć i finansiranje iz IPA III.

Evropski poslanici pozivaju na slobodne i pošteni izbore u BiH koji bi trebalo da se održe u oktobru 2022. godine i pružaju punu podršku mandatu Viskog predstavnika u BiH, koga, kako kazu, odlučno brane od javnih napada od strane Milorada Dodika, Srbije, Ruske Federacije i drugih aktera.

”Krajnje je vreme za čvršći, jasniji i kredibilniji pristup, zasnovan na demokratiji, vladavini prava, kao i 14 ključnih prioriteta koje zemlja treba da ispuni kako bi bila preporučena za otvaranje pregovora o pristupanju EU“, zaključuje se u zajedničkom saopštenju poslaničkih grupa EP.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici EP: Dodiku sankcije ako radikalno ne promijeni kurs

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2022

BRISEL - Poslanici četiri najveće grupe u Evropskom parlamentu osudili su, kako su naveli, "opasne aktivnosti na podjelama" srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i pozvali EU da slijedi primjer SAD i uvede sankcije Dodiku ukoliko "radikalno ne promijeni kurs".

Nastavak na Nezavisne Novine...

DODIK OPET NA METI EVROPE: Poslanici EP zahtevaju uvođenje sankcija - smeta im Republika Srpska

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2022, 05:31

Dodik opet na meti... Poslanici četiri najveće grupe u Evropskom parlamentu osudili su, kako su naveli, ''opasne aktivnosti na podelama'' srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, i pozvali EU da sledi primer SAD i uvede sankcije Dodku ukoliko "radikalno ne promeni kurs"...- Mi, poslanici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.