Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDP: Izjednačavanje Blajburga i Jasenovca je ponižavajuće za srpski narod

BANJALUKA - Izjednačavanje ustaškog Blajburga i Jasenovca u kojem su upravo ustaše pobile skoro 800.000 Srba, Jevreja i Roma, zastrašujuće je i ponižavajuće za srpski narod i za zdrav razum svakog živog bića, navedeno je u saopštenju PDP-a, u kojem su reagovali na izjave Milorada Dodika, predsjednika RS.

"Predsjednik Republike Srpske, umjesto da osudi povampirenje ustaštva i uznemirujuće poruke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se šalju iz Blajburga, svesrdno brani Dragana Čovića, koji ne izostaje sa ustaških skupova sa porukama 'Za dom spremni'. Dodik pravda Čovića, stavljajući ustaše iz Blajburga u istu ravan sa zbrisanim srpskim življem, među kojima je i 75.000 djece", stoji u saopštenju PDP-a.

Navode da je jasnije i zašto je Dodik predao jasenovačku građu Hrvatima i zašto Srbi više ne posjeduju dokaze o zatiranju Srba koje je počinila NDH.

"Ustaški Blajburg i Jasenovac, najveći logor smrti, nisu, niti mogu da budu isto i Partija demokratskog progresa sa gnušanjem odbacuje ovu vrstu poređenja", saopšteno je iz PDP-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.