Opozicija u Srpskoj: Vučićev poziv odgovoran čin

Izvor: RTS, 08.Feb.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Srpskoj: Vučićev poziv odgovoran čin

Funkcioneri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj Narodnog demokratskog pokreta i partije Demokratskog progresa pozdravljaju poziv na sastanak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića liderima dve najveće stranke u Srpskoj Miloradu Dodiku (SNSD) i Mladenu Bosiću (SDS).

Opozicija u Republici Srpskoj pozdravlja poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića liderima dveju najuticajnijih stranaka Srpske, Miloradu Dodiku (SNSD) i Mladenu Bosiću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (SDS), kao odgovoran čin ključnog čoveka u Srbiji i izraz njegovog nastojanja da se politički nesporazumi u tom entitetu rešavaju demokratskim sredstvima.

Predsednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić ocenio je, u izjavi agenciji Fena, da je to prilika da se kaže da je potrebno da se izbori sprovedu na demokratski način, bez ispoljavanja bilo kakvog vida nasilja na ulicama, nezakonitosti i konflikta.

"To je cilj koji je i obrazložen Vučićevim pozivom liderima dveju najuticajnijih stranaka u Republici Srpskoj", rekao je Čavić i naveo da je on to razumeo kao "poziv potpredsednika Vlade Srbije predsednicima stranaka u RS-u koji se nalaze na dve strane, i to u sve izražajnijem političkom konfliktu u poslednje vreme".

Čavić dodaje da upravo zato Vučićev poziv na zajednički sastanak sa Dodikom i Bosićem ocenjuje kao potrebu da se ukaže ljudima koji su najodgovorniji u RS-u da se ova situacija ne sme iskoristiti za nastanak anarhije.

"Dodik je spreman na sva sredstva da sruši vlast koja nije iz njegovih redova, ali je istovremeno spreman da primeni sva sredstva i da sačuva vlast koju on vodi", naveo je Čavić.

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da Vučićevu inciijativu vidi kao "odgovoran čin ključnog čoveka na političkoj sceni Srbije, koji želi da pošalje poruku da je spreman da da šansu ključnim političkim liderima u ovoj zemlji da rade svoj posao u skladu s demokratskim principima i pravilima".

Borenović stoga smatra da potpredsednik Vlade Srbije želi da pokaže da mu je stalo da BiH u skladu sa svojim dejtonskim principima živi normalnim životom i da za to postoji odgovornost ključnih političkih faktora u BiH, kao i za jačanje ekonomije i poštovanje prava svih građana.

Vučić je pozvao juče Dodika i Bosića, kao lidere dve najuticajnije stranke u RS, na zajednički sastanak o očuvanju stabilnosti Republike Srpske u okolnostima krize u BiH.

Sastanak sa Dodikom i Bosićem biće održan sutra u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Opozicija u RS: Vučićev poziv odgovoran čin

Izvor: RTS, 08.Feb.2014

Funkcioneri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj Narodnog demokratskog pokreta i partije Demokratskog progresa pozdravljaju poziv na sastanak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića liderima dve najveće stranke u Srpskoj Miloradu Dodiku (SNSD) i Mladenu Bosiću (SDS)...Opozicija u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.