Ne idemo na kafu s Dodikom, s diktatorom se ne razgovara

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne idemo na kafu s Dodikom, s diktatorom se ne razgovara"

Lider SDS Vukota Govedarica je rekao da ni on, ni Mladen Ivanić ne nameravaju da prihvate poziv Milorada Dodika da "uz kafu" pričaju o političkoj situaciji u RS

"Nemam nameru da pijem kafu s čovekom koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju, s čovekom koji nam je stavio na teret 'obojene revolucije' i krvave scenarije, s čovekom koji je od porodice Dragičević (ubijenog mladića Davida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragičevića) napravio neprijatelje Republike Srpske", kazao je Govedarica na konferenciji za novinare.

Dodao je da se "s diktatorom ne priča".

"Ako treba negde da sednem i razgovaram, onda je to trg (Trg Krajine) i onda je to razgovor sa Davorom Dragičevićem", rekao je Govedarica.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas kandidate opozicije za srpskog člana Predsedništva BiH i za predsednika Republike - Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu "na kafu", da porazgovaraju o političkoj situaciji u RS, javila je Srpska novinska agencija (SRNA).

Govedarica je novinarima potvrdio da su on i Ivanić dobili takav poziv.

Govedarica koji je na izborima u nedelju, 7. oktobra, bio kandidat opozicionog Saveza za pobedu (SzP) za predsednika RS, naveo je da je razlika između njega i kandidatkinje SNSD Željke Cvijanović smanjena na 4,5 procenata i dodao da je sasvim jasno da nevažeći glasački listići mogu da utiču na izborni rezultat.

"Svim tim nepravilnostima nama je oteta izborna pobeda… Tražimo da se utvrdi istina. U pojedinim državama se ručno broje glasovi da bi se došlo do istine. Ovo je ozbiljno narušavanje Krivičnog zakona BiH, u kojem je propisana kazna zatvora do tri godine za svaku silu, prijetnju i prinudu koja utiče na nezavisnu volju građana", ukazao je on.

Predsednik PDP Branislav Borenović je rekao da opozicija ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

Borenović je kazao da su danas uputili primedbu CIK-u i da traže ponovno brojanje glasova u RS za sve nivoe vlasti.

"Osnov za osporavanje izbora postoji. Postoji mogućnost da se izbori ponište i da se organizuju novi. Poslao sam dopis i misiji OEBS, Kancelariji Saveta Evrope, ruskoj, američkoj, nemačkoj, francuskoj ambasadi u BiH, i OHR-u", naveo je on.

Po njegovim rečima, postoje infomacije da se sada pišu novi zapisnici u Banjaluci i da je u toku "falsifikovanje zapisnika s biračkih mesta, čime rukovodi gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić".

"Nemam nameru ući u parlament dok se ovo ne raščisti, i dok ne budemo imali fer i pošteno društvo. Mi u takvom parlamentu nećemo da radimo. Jedina slobodna teritorija je Trg Krajine", istakao je Borenović.

"Bićemo tamo od danas u sve većem i većem broju", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Govedarica i Ivanić odbili Dodikov poziv za kafu

Izvor: RTS, 10.Okt.2018

Predsednik opozicionog SDS-a Vukota Govedarica i aktuelni član Predsedništva BiH Mladen Ivanić odbili su poziv na kafu predsednika Republike Srpske i izabranog srpskog člana Predsedništva BH u novom mandatu Milorada Dodika. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.