NEĆE MOĆI! Dodika Džaferović i Komšić preglasali u predsedništvu BiH, on odmah uložio VETO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEĆE MOĆI! Dodika Džaferović i Komšić preglasali u predsedništvu BiH, on odmah uložio VETO!

Sporam most na Pelješcu

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su ga na današnjoj sednici članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić preglasali u pogledu odluke u vezi sa zaustavljanjem izgradnje mosta na Pelješcu zbog čega je zatražio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

– Ja sam glasao protiv zaustavljanja izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pokrenuo sam inicijativu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim pitanjem, o čemu će konačnu reč dati Narodna skupština Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima nakon sednice.

Dodik je naglasio da za razliku od Džaferovića i Komšića smatra da BiH sa Hrvatskom treba da gradi prijateljske odnose, tim pre jer Republika Srpska ima interes za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške, prenosi Srpskainfo.

On je ocenio da je ponašanje Džaferovića i Komšića kontraproduktivno i izrazio nadu da će Narodna skupština Republike Srpske prepoznati interese Srpske i ovu odluku proglasiti nevažećom, tim pre jer se zna da je EU donirala sredstva za Pelješki most i da je kineski izvođač pouzdan partner.

Dodik je najavio da će o ovim pitanjima javnost biti obaveštena u zaključcima sa sednice.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.