Lekcija iz diplomatije: Kineski predsjednik imao zastavu BiH, za razliku od Milorada Dodika

Izvor: SandzakPress.net, 11.Feb.2021, 05:42

Lekcija iz diplomatije: Kineski predsjednik imao zastavu BiH, za razliku od Milorada Dodika

Kineski predsjednik Xi Jinping, svjesno ili ne, održao je diplomatsku lekciju predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Naime, tokom videokonferencije na Samitu “17 plus jedan”, Dodik u svom javljanju nije istaknuo zastavu BiH. Kao najviši predstavnik države svakako je to morao učiniti, kao što su to uradili i predstavnici drugih država samita na kojem učestvuju zvaničnici Kine i 17 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Dodik se obraćao bez državne zastave No, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << zanimljivo je da je predsjednik Kine imao zastavu BiH, koja je bila postavljena uz njegovo rame, odmah do kineske. On je time jasno pokazao poštovanje prema našoj državi i poslao jasnu poruku Dodiku kakav stav ima zvanični Peking kada je riječ o državnosti BiH. Osim toga, Si je tokom obraćanja našoj zemlji jasno govorio o Bosni i Hecegovini, ne spominjući Republiku Srpsku. Izvor: klix.ba The post Lekcija iz diplomatije: Kineski predsjednik imao zastavu BiH, za razliku od Milorada Dodika appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Lekcija iz diplomatije: Kineski predsjednik imao zastavu BiH, za razliku od Milorada Dodika The post Lekcija iz diplomatije: Kineski predsjednik imao zastavu BiH, za razliku od Milorada Dodika appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski samit uz hladan prijem iz zemalja Centralne i Istočne Evrope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2021

Uprkos rastućem uticaju na cijelom kontinentu, samit '17 plus 1' istaknuo je sve veći skepticizam prema Pekingu u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.