Kosovari prete: Vučić i Dodik nepoželjni u Albaniji

Izvor: Mondo, 06.Maj.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovari prete: "Vučić i Dodik nepoželjni u Albaniji"

Zvaničnik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Boiken Abazi, objavio je na Twitteru da su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, "nepoželjne osobe" u Albaniji.

Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U prestonici Albanije, Tirani, od srede ova dva predsednika treba da prisustvuju samitu procesa "Brdo-Brioni", a Samoopredeljenje sada preti demonstracijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ukoliko se to dogodi.

"Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persona non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. maja u 18:00 časova građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacionoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj poseti Albaniji povodom samita 'Brdo-Brioni'", napisao je Abazi na toj društvenoj mreži.

Aleksandar Vučić & Milorad Dodik are persona non grata in Albania. May 8th, at 18:00, in Tirana, citizens will gather to oppose their supremacist and chauvinistic politics, and to oppose their visit in Albania for the "Brdo-Brijuni" summit. pic.twitter.com/h7KdHxUb88

— boiken.abazi (@BoikenAbazi) May 6, 2019

Vučić:Moja ideja o Kosovu propala, skupo će nas koštati

Uz tvit je postavio i fotografije Vučića i Dodika preko čijih očiju je ispisano "Persona non grata".

Vučić o Berlinu: Merkel ih zabezeknuto gledala...

U Tirani bi 8. i 9. maja trebalo da bude održan sedmi samit Procesa "Brdo-Brioni" koji će okupiti lidere zemalja regiona i čiji je ovogodišnji domaćin albanski predsednik Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsednik Poljske Andžej Duda i Visoka predstavnica za Federika Mogerini.

Prvi samit ovog procesa održan je 2013. godine u Sloveniji, zemlji koja ga je zajedno sa Hrvatskom i inicirala.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.