Komšić o Dodiku: Neprimereno i nediplomatski

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić o Dodiku: Neprimereno i nediplomatski

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, ocenio da je izjava Milorada Dodika o Pediju Ešdaunu, neprimerena i nediplomatska.

Komšić je inče boravio u Londonu, gde je prisustvovao komemoraciji nekadašnjem visokom predstavniku u BiH.

Dodik je ranije izjavio da da je Ešdaun u BiH ostao upamćen kao, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "međunarodni prestupnik", koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte, te da Komšić u London nije otišao u ime Predsedništva BiH.

Komšić smatra da se takvom izjavom Dodik, kako je kazao, poneo neprimereno i nediplomatski prema Britaniji i pokojnom lordu Ešdaunu.

“To nije dobro. Međutim, kada je reč o samom karakteru posete, tu nema ništa sporno. Članovi Predsedništva BiH, osim zvaničnih, imaju i radne posete”, rekao je Komšić, koji u Predsedništvu BiH predstavlja Hrvate, a izabran je glasovima Bošnjaka.

Pri tom, naglašava da je Dodik tu mogućnost iskoristio da posećuje bivšeg vicekancelara Austrije, tada predsednika krajnje desničarske Slobodarske partije Hajnca Kristijana Štrahea, koji je zbog afere bio primoran da podnese ostavku.

“Ko će znati zašto mu smeta moja poseta Britanij”, rekao je Komšić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.