Komšić: Dodik ima tri opcije u vezi sa ANP-om, ako sve odbije neću podržati imenovanje mandatara

Izvor: Beta, 14.Avg.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Dodik ima tri opcije u vezi sa ANP-om, ako sve odbije neću podržati imenovanje mandatara

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da srpski član Predsedništva Milorad Dodik ima tri opcije za rešenje krize u vezi s Godišnjim nacionalnim programom (ANP).Komšić je rekao da neće podržati imenovanje mandatara za sastav Saveta ministara BiH (Zorana Tegeltiju iz SNSD-a), ako Dodik odbije sve opcije."Dodik ima sledeće mogućnosti - prihvatiti ANP, potpuno odbiti ANP ili prihvatiti ANP i predložiti eventualne izmene koje su prema njegovom mišljenju opravdane, pa da se onda svi o tome izjasnimo", kazao je predsedavajući Predsedništva BiH za sarajevski portal Klix.Prema njegovim rečima, to je logična i uobičajena procedura."O njegovom stavu o ANP-u zavisiće i moje glasanje o mandataru. Ako on odbije ANP, ja ne mogu glasati za mandatara koji nije spreman da ispunjava ranije odluke Predsedništva BiH i da ne poštuje odredbe Zakona o odbrani BiH", istakao je Komšić.Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da se 20. avgusta, kada su zakazane dve sednice Predsedništva BiH, očekuje postizanje kompromisa o sadržaju i ANP-a za saradnju s NATO-om, ali i o mandataru za Savet ministara BiH."I jedno i drugo su zakonska obaveza i zadiru u domen vladavine prava. Stoga je obaveza svih da se ponašaju u skladu s tim. Sve ovo se mora ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"NEĆE SE MOJI LJUDI SASTAJATI SA NJIMA" Dodik odbio susret savetnika kabineta članova Predsedništva BiH

Izvor: Blic, 15.Avg.2019, 16:02

Član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da je odbio inicijativu međunarodne zajednice za održavanje sastanka savetnika kabineta članova Predsedništva BiH rad približavanju stavova o redukovanom Godišnjem nacionalnom programu za NATO (ANP).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.