Ivanić traži ponovno prebrojavanje glasova

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić traži ponovno prebrojavanje glasova

Mladen Ivanić zatražio je ponovno prebrojavanje glasova za člana Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda, dodajući da trenutno postoji razlika od 60.000 glasova za Milorada Dodika.
"Tamo gde smo imali instrumente kontrole, nismo izgubili. Ne vidim kome bi smetalo da se ponovo prebroje glasački listići, bar na deset odsto glasačkih mesta", rekao je Ivanić, inače počasni predsednik Partije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demokratskog progresa, koji je na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH bio kandidat Saveza za pobjedu. 

Kaže da "očekuje da CIK prihvati njihove argumente".
Predsednik PDP-a Branislav Borenović izneo je tvrdnju da "u sadašnjim izbornim rezultatima ima dosta nelogičnosti i manipulacija".
"Čitav izborni proces je obilovao pretnjama i ucenama", naveo je Borenović na konferenciji za novinare.
Dodaje da "ne dolazi u obzir konstituisanje bilo kog parlamenta dok se to ne raščisti".
U PDP-u očekuju devet ili deset poslanika u Narodnoj skupštini RS i dva u Parlamentu BiH, prenosi Fena.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanić traži prebrojavanje glasova!

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018

Mladen Ivanić zatražio je danas da se opet prebroje glasovi za člana Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda, dodajući da trenutno postoji razlika od 60.000 glasova za Milorada Dodika...Foto: Vedran Ševčuk/Mondo.ba.."Tamo gde smo imali instrumente kontrole, nismo izgubili. Ne vidim kome bi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.