Istraga zbog pretnje smrću Miloradu Dodiku

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog pretnje smrću Miloradu Dodiku

Tužilaštvo BiH istražuje pretnje smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, izrečenim u komentarima na portalu "BN televizije", saopšteno je iz te pravosudne institucije.
Viša stučna saradnica za odnose sa javnošću Tužilaštva BiH Adisa Karačić navela je da je ta institucija primila obaveštenje od Agencije za istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zaštitu (Sipa) u vezi sa pretećim sadržajem Dodiku.
"Predmet je u radu, više informacija ili detalja ne možemo davati", rekla je Karačićeva.
Iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH 19. avgusta je agenciji Srna rečeno da su preduzeli potrebne mere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi s pretnjama smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim merama obavestila Tužilaštvo BiH.
Iz Sipe podsećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu te televizije i komentaru sa pretećim sadržajem upućenim Dodiku od NN lica pod pseudonimom "Romanija".
U tom komentaru se kaže: "Vukane, kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.