Govedarica: Dodika ne zanima šta će biti sutra u Srpskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govedarica: Dodika ne zanima šta će biti sutra u Srpskoj

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica ukazao je danas da su upozoravali predsjednika Srpske Milorada Dodika, koji je inicirao referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, na posljedice koje se mogu dogoditi ukoliko Srpska krene putem i političkog i ekonomskog izolacionalizma.

Odgovor od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Dodika na to upozorenje, naglasio je, nisu dobili.

Govedarica je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da ne čude oštre reakcije međunarodne zajednice nakon što je u Skupštini Srpske sinoć usvojena odluka o referendumu.

"Dodik je rekao da ga ne interesuje šta će biti sutra, nakon referenduma. Jako je bitno šta će tada biti", uvjerava Govedarica.

SDS i pored svega, dodao je, ostaje na stanovištu da ipak do referenduma u Republici Srpskoj neće doći.

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da bilo ili ne referenduma, Sud i Tužilaštvo BiH će ostati, jer Dodik nije dao nijedan argument da će biti suprotno.

Borenović je dodao da će biti pričano o tom referendumu, pa možda i do narednih lokalnih izbora, kako bi vlast skrenula pažnju s teške ekonomsko-socijalne situacije u Republici Srpskoj.

Izrazio je bojazan da bi sve ovo moglo da dovede do "raspakivanja" Dejtonskog sporazuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.