Glavna tužiteljka BiH: Dodik će biti saslušan zbog izjave o prisluškivanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2020, 11:43

Glavna tužiteljka BiH: Dodik će biti saslušan zbog izjave o prisluškivanju

Glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić izjavila je da će srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik biti pozvan u Tužilaštvo zbog njegovih navoda da vlast u Republici Srpskoj prisluškuje opoziciju.

Tadićeva je potvrdila da je prošle sedmice u Tužilaštvo BiH stigla prijava predsednika opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i da je u vezi sa ovim slučajem formiran predmet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"To su veoma ozbiljne stvari. Videli smo da je rečeno da je to bio neki performans, međutim tužilaštvo će sve to da proveri. To je veoma teško dokazati. Predmet je u radu i dobiće svoj epilog", kazala je glavna tužiteljka za sarajevsku Face TV.

Dodik je na sednici Narodne skupštine 20. maja javno rekao da vlast u RS prisluškuje opoziciju i da je lično slušao snimke telefonskih razgovora pojedinih opozicionara, a dan kasnije rekao je da se "samo šalio".

Upitana šta misli o tome što je Dodik rekao da se samo šalio, Tadić je rekla "videćemo, biće pozvan na razgovor".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dodik mora na saslušanje" VIDEO

Izvor: B92, 30.Maj.2020

Glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić rekla je da će srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik biti pozvan u Tužilaštvo...Dodik će biti pozvan zbog njegovih navoda da vlast u Republici Srpskoj prisluškuje opoziciju...Tadićeva je potvrdila da je prošle sedmice u Tužilaštvo BiH stigla prijava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.