Državnik ili separatista? Državnik srpskog naroda VIDEO

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državnik ili separatista? "Državnik srpskog naroda" VIDEO

Sarajevo -- Novi članovi Predsedništva BiH položili su danas zakletvu i time zvanično stupili na dužnost.

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik rekao je da će se na novoj funkciji ponašati u skladu sa Ustavom BiH, ali kako kaže, to će značiti i mnogo problema.

Na pitanje Prve televizije, povodom različitih spekulacija da li će se postaviti kao državnik ili kao separatista, Dodik kaže: “Kao državnik srpskog naroda i Republike Srpske”. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dodik je za Prvu televiziju komentarisao i dolazak predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u BiH i naveo da Erdogan ima težnje da pomogne bošnjačkom narodu, ali da to ne može nauštrb Srba i Hrvata.

Takođe, Dodik kaže da nema problem sa sankcijama koje su SAD uvele protiv njega, da nije on taj koji je rušio Dejton, već Amerikanci.

Opširnije u video-prilogu…
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.