Dodik zamolio Vučića da odloži posetu za posle izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik zamolio Vučića da odloži posetu za posle izbora

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH.

Dodik je, u pismu predsedniku Srbije, istovremeno istakao da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Vučića je zamolio da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog žželje da predsednika Srbije "zašštiti od napada svih onih koji ne žžele bolju budućnost za srpski narod".

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova boššnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažžnih, a koji Vas optužžuju za meššanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vaššu posetu Istočnom Sarajevu odložžite za posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.

Dodikovo pismo glasi:

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dijele. Zato je i jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smijemo da odustajemo od toga.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova boššnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažžnih, a koji Vas optužžuju za miješšanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ja Vas iskreno molim da Vaššu posjetu Istočnom Sarajevu odložžite za poslije predstojećih izbora.

To Vas molim sa istinskom žželjom i s pošštenom namjerom da Vas zašštitim od napada svih onih koji ne žžele bolju budućnost za srpski narod.

Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podrššku.

Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, šškole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podrššku i ljubav Srbije.

Zato i ovom prilikom, kao predsjednik Republike Srpske, žželim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za našš jedan i jedinstveni srpski narod.

Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da niššta ne zamjerite narodu Republike Srpske, samo zato ššto neki od opozicionih predstavnika govore lošše o Srbiji, o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod.

Takođe žželim da vas obavijestim da, voljom naroda Republike Srpske, bolnica koju sutra otvaramo u Istočnom Sarajevu, nosi ime „Srbija".

Do skorog viđenja i s pošštovanjem,

Milorad Dodik".

Vučić je, prema ranijem planu trebalo sutra da poseti Istočno Sarajevo.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"DOĐITE POSLE IZBORA" Dodik u pismu zamolio Vučića da odložži posetu Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 04.Okt.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.