Dodik za RTS: Nisam ikebana i neću da pokrivam loša rešenja

Izvor: RTS, 21.Nov.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik za RTS: Nisam ikebana i neću da pokrivam loša rešenja

Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodik rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.
Prvi dogovor posle zakletve članova Predsedništva BiH je postignut - prvi predsedavajući biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsedništva, protivi ideji da BIH bude članica NATO-a već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.

Sada kada je i zvanično srpski član Predsedništva, Milorad Dodik kaže da će njegova kancelarija biti u Istočnom Sarajevu.
"Ovde gde sedimo u ovoj zgradi, sedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovde ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.
Srpski član Predsedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mesta u BiH. I na pitanje da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je reč o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rešenja.
"Ja ne vidim razloga da radim u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja koja su oni dali, pre svega Pegi Ešdaun i Volfgang Petrič".
Simbolički ili suštinski, srpski član Predsedništva, kao predsedavajući u narednih osam meseci, posle zakletve, prijem je organizovao u Istočnom Sarajevu.
 
 
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK: Nisam ikebana i neću da budem pokriće za loša rešenja!

Izvor: Kurir, 21.Nov.2018

Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodik rekao je da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

Nastavak na Kurir...

Dodik: Dobili mandat od RS, a ogrešili se...moraju da odu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i danas je ponovio da želi reprezentaciju Republike Srpske u kojoj nema mesta za one koji su u protekle četiri godine u zajedničkim institucijama i Savetu ministara skrnavili Republiku Srpsku, te ih je pozvao da podnesu ostavke...Dan nakon što je najavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik: Nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će se, ako ga preostala dva člana Predsedništva budu preglasala u odlukama, vratiti u Skupštinu Republike Srpske i tamo odbiti odluku donetu na takav način...On je u intervjuu za Radio-televiziju Srbije rekao da po...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.