Dodik u Minsku obilazi fabrike i biblioteku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik u Minsku obilazi fabrike i biblioteku

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji boravi u trodnevnoj poseti Belorusiji, posetiće danas nekoliko fabrika i Nacionalnu biblioteku u Minsku, koja je po broju knjiga jedna od najvećih u Evropi.

U večerenjim časovima Dodik bi trebalo, zajedno sa svim gostima, da se ponovo sastane sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, nakon čega će prisustvovati svečanom otvaranju Evropskih sportskih igara, prenosi Srna.

Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biblioteka Belorusije osnovana je 15. septembra 1922. godine. U njoj se nalazi najveća zbirka beloruskih štampanih materijala i to je treća biblioteka na svetu po zbirci knjiga na ruskom jeziku.

Beloruska Nacionalna biblioteka je glavni informacioni i kulturni centar zemlje. Sadrži zbirku više od devet miliona primeraka različitih medija. Generisana je zbirka bibliografskih, grafičkih, tekstualnih, zvučnih i jezičnih baza podataka, a u nju je uključeno više od dva miliona snimljenih zapisa.

Osim što je funkcionalna, Nacionalna biblioteka je i atrakcija grada Minska.

Smeštena je u zgradi moderne arhitekture koja je visoka 72 metra i ima 22 sprata. Na vrhu zgrade je opservatorija iz koje se može posmatrati ceo Minsk.

Zgrada se nalazi u parku na obali reke.

Prostor ispred biblioteke koristi se za mnoge javne koncerte i izložbe. S obzirom na to da je pokrivena staklenim panelima tokom dana svetli kao dijamant, a posebno zanimljivo izgleda noću, kada je najprepoznatljivije zdanje u gradu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DODIKU U BELORUSIJI ISPUNILI VELIKU ŽELJU: Predsedavajući Predsedništva BiH seo za volan autobusa (FOTO)

Izvor: Kurir, 21.Jun.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik od juče boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.