Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je pismom predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, da Dan državnosti BiH nije njegov praznik.
Milorad Dodik je na konferenciji za medije potvrdio da je od Donalda Trampa, dobio pismo u kojem mu čestita >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dan državnosti BiH, te da mu je povodom toga uputio pismo.

"Dobio sam danas od predsednika SAD čestitku u kojoj mi čestita 'Dan državnosti BiH'. Napisao sam mu da to nije moj dan državnosti i da Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to. Obavestio sam ga da možemo da razgovaramo o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS.
Tramp je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da će Amerika nastaviti da pruža podršku aspiracijama BiH ka evroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji, prenosi Kliks.
Dodik je rekao da su lažne tvrdnje da je doneta odluka u ulasku BiH u NATO i da je to veoma dobro poznato ambasadorki SAD u Sarajevu.
"Iako se ne slažem sa pismom koje sam dobio od Trampa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas", rekao je Dodik.
Milorad Dodik je i dalje na "crnoj listi" osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u SAD zbog, kako smatraju u Vašingtonu, politike koju zagovara dovodeći u pitanje Dejtonski sporazum.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK OŠTRO ODGOVORIO TRAMPU: 25. novembar nije moj Dan državnosti!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što mu je uputio pismo u kojem mu je objasnio da Dan državnosti BiH nije njegov praznik.

Nastavak na Kurir...

Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Izvor: B92, 23.Nov.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu na čestitiku...Tramp je čestitao Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što im je uputio pismo u kojem im je objasnio da Dan državnosti BiH nije njegov praznik..."Dobio sam danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.