Dodik optužuje Šarovića da je naručio ubistvo direktora Jahorina osiguranja

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik optužuje Šarovića da je naručio ubistvo direktora Jahorina osiguranja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je svog prethodnika na toj dužnosti i nedavno smenjenog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirka Šarovića da je naručio ubistvo bivšeg direktora Jahorina osiguranja Riste Jugovića 2002. godine.

Šarović je tu Dodikovu izjavu odbacio kao najobičniju laž i najavio da mu nema druge nego da predsednika tuži sudu. Dodik je Šarovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužio u intervjuu koji je u sredu uveče emitovan na komercijalnoj televiziji OSM sa Pala.

Jugović je 2002. godine ubijen u svojoj kancelariji na Palama, a taj zločin do danas nije rasvetljen.

- Počinitelj ubistva je zapravo poznat, a Šarović je naručilac - rekao je Dodik i naveo da je policijskim inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izrazio spremnost da svedoči u, kako se navodi, zamenu za zaštitu.

- To je bila javna tajna u Sarajevu i svi su čekali dan kada će Šarović biti uhapšen - rekao je Dodik, preneli su mediji u regionu.

Pročitajte još: Dodik: Tražićemo smenu Mirka Šarovića

Šarović je izjavio da je šokiran izjavom Dodika i najavio tužbu.

- To ću i učiniti, jer je meni i mojoj porodici učinio nešto nedopustivo - rekao je on.

Tim povodom se oglasio i bivši predsednik RS Dragan Čavić, rekavši da je zbog dnevnopolitičkih potreba, ugled jednog čoveka i njegove porodice stavljen na kocku. Čavić je Dodikovo ponašanje nazvao bez presedana, ne samo u BiH nego i regionu.

Šarović je sa dužnosti ministra spoljnih trgovine smenjen kao član Srpske demokratske stranke (SDS), pošto je Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odlučio da raskine koaliciju sa tom strankom na nivou BiH.

Od tada se predstavnici dveju stranaka u telima vlasti na svim nivoima

stalno verbalno obračunavaju razmenjujući najrazličitije optužbe, uglavnom za kriminal i korupciju.

Analitičari ocenjuju da su dve stranke zapravo već počele kampanju

za izbore u oktobru 2014. SDS je najavio da će se na tim izborima nastupiti u koaliciji sa Partijom demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića, drugom najvećom opozicionom strankom u Republici Srpskoj.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.