Dodik o sukobima u BiH

Izvor: B92, 28.Feb.2020, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik o "sukobima" u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odbacio je navode koji dolaze od bošnjačkih političkih prvaka da "igra" na kartu sukoba.

Istakao je da je upravo suprotno - na kartu sukoba igraju oni koji bi da podstaknu međunarodnu zajednicu i njen strah od otpočinjanja sukoba.

"Nema resursa za to. Jedini resurs za sukob imaju međunarodne vojne snage kao što su NATO i Eufor. Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potencijali za sukobe ne postoje", kazao je Dodik novinarima nakon svečanog prijema povodom Dana Republike Srpske u zgradi Starog dvora u Beogradu.

Dodik je ponovio uveravanja da je bezbednost RS "osigurana".

"Nismo oni koji će nekog napasti ili dirnuti. Ali, Republika Srpska raspolaže sa svojim potencijalima da očuva ono što je međunarodni sporazum verifikovao, to je Republika Srpska", istakao je Dodik.

On je naveo da RS zajedno sa Srbijom želi "integraciju vrednosti", u pogledu obrazovnih pitanja, pitanja zdravstva, kao i, kako je kazao, svega onoga što nikome normalnom ne bi trebalo da smeta.

"RS i Srbija kao garant stabilnosti u regionu nemaju aspiracija prema bilo kojoj teritoriji. Samo želimo da naš narod živi na svojoj teritoriji i da se ne ugrožava njegova sloboda", naznačio je srpski član Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori su napadnute srpske svetinje, a Srbija i RS pružaju podršku narodu u Crnoj Gori.

"Opravdani strah vernika u Crnoj Gori najbolje pokazuje koliko je 'crnogorski režim' bio spreman da udari na identitet srpskog naroda", ocenio je Dodik.

On je kazao da je "ignorisanje međunarodne zajednice" ugrožavanja vrednosti srpskog naroda "deo arogancije koja daje prava drugim narodima nauštrb srpskog naroda i u CG i u BiH".

"Ali Republika Srpska ima svoj okvir za odbranu", zaključio je Dodik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DODIK ODGOVARA NA NAPADE IZ SARAJEVA: Nismo oni koji će nekog napasti ili dirnuti

Izvor: Kurir, 29.Feb.2020, 00:28

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odbacio je navode koji dolaze od bošnjačkih političkih prvaka da "igra" na kartu sukoba i istakao da je upravo suprotno - na kartu sukoba igraju oni koji bi da podstaknu međunarodnu zajednicu i njen strah od otpočinjanja sukoba.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.