Dodik o predsedničkim izborima u Srbiji: Da pobedi kandidat koga predloži vladajuća stranka

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik o predsedničkim izborima u Srbiji: Da pobedi kandidat koga predloži vladajuća stranka

Republika Srpska nema nameru da se opredeljuje za bilo koju stranu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, rekao je predsednik RS Milorad Dodik.

Predsednik RS smatra da na tim izborima treba da pobedi kandidat koga predloži vladajuća stranka, koja ima dominantan uticaj u biračkom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << telu.

“Nisam sudija. (Tomislav) Nikolić je čovek koji je dobro obavljao svoju dužnost i nemam ništa protiv da ostane. Isto tako smatra da stranka, koja u Srbiji ima dominantnu podršku i kandidat koga ona predloži, ima šanse da uspe”, rekao je Dodik za Prvu tv.

Dodik kaže da RS nema nameru da se opredeljuje na ovu ili onu stranu.

“Nas interesuje jaka i stabilna Srbija”, kazao je.

Upitan da komentariše izjavu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da će na izborima podržati Vuka Jeremića, Dodik kaže da je nije čuo, ali je tumači kao “jeftin pokušaj dodvorvanja”.

Srbija je za Republiku Srpsku i ljude koji u njoj žive važnija nego za Srbe koji žive u Srbiji, objašnjava Dodik i dodaje da Srbi u RS imaju posebnu emociju prema Beogradu i svemu što se tamo dešava.

“Kao političaru i predsedniku RS veoma mi je stalo da sa vlastima u Srbiji imam dobre odnose. To smo gajili kroz različita vremena, sa Milošsevićem na početku…, zatim sa Ðinđićem, Koštunicom, Tadićem…”.

Sada, kaže Dodik, imamo dobru saradnju sa predsednikom i premijerom.

“U ovom vremenu možda sadržajno najkvalitetniji odnos imamo sa Srbijom. Svi oni pokazivali su interes za RS i da se ona održi. Stav Srbije je da podržavju Dejton i teritorijalni integritet BiH i da podržavaju dogovor u sistemu Dejtona”, kaže Dodik.

Predsednik RS ističe dobru saradnju sa predsednikom Nikolićem.

“Sa Nikolićem i onim što je on činio u ovom vremenu jasno je iskazan njegov odnos prema RS i mi to ovde doživljamo i ja lično kao izraz brige za samu RS”, rekao je.

Vučić je, ističe takođe Dodik, pomogao realizaciju mnogih projekata koji sada žive.

“Pet događaja iz nacionalne istorije Srba istog dana se zajednički obeležavaju i to je nešto što nama odgovara i mi to cenimo. Ja imam pozitivnu percepciju i Nikolića i Vučića i onoga što ni rade.

Posebno je pomenuo da je Vučić svojim autoritetom omogućio da Poštanska štedionica kupi obveznice koje je RS emitovala, jer tada su, kako je rekao, Banjaluci bile potrebne pare, koje mi, naravno, vraćamo.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dodik: Nećemo da se opredeljujemo, interesuje nas stabilna Srbija

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 00:50

Republika Srpska nema nameru da se opredeljuje za bilo koju stranu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, rekao je predsednik RS Milorad Dodik, koji smatra da na tim izborima treba da pobedi kandidat koga predloži vladajuća stranka, koja ima dominantan uticaj u biračkom telu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.