Dodik o KiM: Bez Srba neće biti zaokružena priča, Kosovo ostaje u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik o KiM: Bez Srba neće biti zaokružena priča, Kosovo ostaje u Srbiji

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Beogradu da Kosovo i Metohija ostaje u Srbiji, koja će konačno odlučiti o tom pitanju. 

- Bez Srba neće biti zaokružena ta priča - poručio je Dodik, pojasnivši da to znači da će ceo srpski narod na kraju morati da da svoje mišljenje o kosovskom pitanju.

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da dijalog sa Beogradom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba nastaviti radi postizanja sveobuhvatnog obavezujuceg pravnog sporazuma u okvirima postojecih granica, što ne podrazumeva "republiku Milorada Dodika na Kosovu", Dodik je rekao da nije znao da je Haradinaj uopšte čuo za njega, ali da bi trebalo da bude upoznat s tim da je Republika Srpska - republika srpskog naroda.

- To je republika srpskog naroda, stvorena 1992. godine za razliku od njegove koja je NATO bombardovanjem morala da se na neki način zaokruži. Na jedan lažni način, bez saglasnosti zemlje u kojoj se nalazi, proglašena je navodna nezavisnost. Oni već imaju dovoljno problema oko toga - rekao je Dodik odgovarajući na pitanja novinara nakon prijema povodom Dana RS i 27 godina od proglašenja Ustava Srpske.

Napominjući da Kosovo nije priznalo pola čovečanstva, Dodik je primetio da je očigledno da "samoproglašeno Kosovo ne može da dobije potpunu međunarodnu verifikaciju" i dodao da Srbija ima i polaže pravo na Kosovo i Metohiju i da on podržava ono što radi predsednik Srbije Aleksandar Vucic po tom pitanju.

- Vučića treba ojačati ovde u Srbiji kao pregovarača u jednom važnom trenutku za srpski narod u celini, da sa snagom volje srpskog naroda može da donosi odluke i učestvuje u rešavanju ovog i te kako teškog pitanja - rekao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dodik: KiM ostaje u Srbiji, koja če konačno odlučiti

Izvor: B92, 01.Mar.2019

Beograd -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio sinoć u Beogradu da Kosovo i Metohija ostaje u Srbiji, koja će konačno odlučiti o tom pitanju..."Bez Srba neće biti zaokružena ta priča", poručio je Dodik, pojasnivši da to znači da će ceo srpski narod na kraju morati da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.