Dodik nije pružio ruku ambasadorki SAD; Mediji: Incident

Izvor: B92, 15.Apr.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik nije pružio ruku ambasadorki SAD; Mediji: Incident

Zagreb -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se nije rukovao sa ambasadorkom SAD u BiH, Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini.

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimerenom ponašanju predsednika Republike Srpske.

Podsećaju da je Dodik i prošle godine učinio isto.

Inače, Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na "crnoj listi" američkog ministarstva finansija jer je označen kao osoba koja preti miru i sigurnosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

Podseća se i da je Kormakova ranije ove nedelje u intervjuju za TV N1 rekla da Dodik "nije partner" SAD u BiH, jer dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

Današnje odbijanje da joj pruži ruku, Kormakova je prokomentarisala konstatacijom da je ne zanima "ko se s kim rukovao", jer je u Donju Gradinu stigla zbog odavanja počasti žrtvama, a ne zbog sadašnjih političara.

"Ovaj koncentracioni logor nas podseća na užasna zlodela koja su počinjena za vreme Drugog svetskog rata i na fašizam koji je sve to prouzrokovao i zbog čega se celi svet zgražao", kazala je Kormakova preneo je Jutarnji list.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik se ponovo nije rukovao sa ambasadorkom SAD

Izvor: Danas, 15.Apr.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se nije rukovao sa ambasadorkom SAD u BiH, Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini, prenosi Tanjug. Članak Dodik se ponovo nije rukovao sa ambasadorkom SAD se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.