Dodik na sastanku sa Palmerom, iako nema zastave Srpske

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik na sastanku sa Palmerom, iako nema zastave Srpske

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer sastao se sa članovima Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je na početku sastanka u Sarajevu da očekuje da će vlast na nivou BiH biti brzo formirana, a da bi do kraja godine trebalo da bude formiran novi Savet ministara BiH.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, sutra je konstitutivna sednica Parlamentarne skupštine BiH, a rukovodstvo ovog doma parlamenta BiH trebalo bi da čine predstavnici SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.

Posle ovog, zajedničkog sastanka, Palmer će odvojeno razgovarati sa Dodikom.

Sastanku prisustvuje i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak.

Dodik nije napustio sastanak s Palmerom, iako u sali za sastanke nije bila istaknuta zastava Republike Srpske, već samo dve zastave BiH.

On je jutros napustio sastanak sa delegacijom Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira, jer zastava RS nije bila istaknuta uz državne zastave.

Palmer je juče izjavio da će SAD nastaviti predano da rade sa svim članovima državnog Predsedništva, uključujući i Dodika.

"On (Dodik) i dalje ostaje pod sankcijama SAD-a, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterija za uklanjanje sankcija. Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i želeli bismo da vidimo da on ide tim putem", kazao je Palmer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.