Izvor: Luftika.rs, 06.Mar.2021, 02:36

Dodik i Vučić, privatno se ne vole, zaziru jedan od drugog i rade iza leđa, a opet su kao krpa i zakrpa

Dok je predsednik Srbije bio gost Senad Hadžifejzovića, bosanskohercegovačkog novinara i vlasnika televizije Face TV, Milorad Dodik je bio sve vreme prisutan zato što ga je zanimalo šta će Vučić reći o njemu i šta će ga voditelj pitati o njemu. Dodik se očigledno plaši Vučića i njihov odnos nije tako idealan kako obojica predstavljaju u javnosti, prenosi svoje saznanja Hadžifejzović.
Aleksandar Vučić je dao kratki intervju Hadžifejzoviću, uz obećanje da će do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << aprila dati i veliki intervju uživo.
Govoreći o odnosu sa Miloradom Dodikom, istakao je da su dobri, ali da ne misle uvek isto. Međutim, nije želeo da govori u javnosti o temama u kojima se razilazi sa Dodikom.
U vreme Vučićevog intervjua za Face TV, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik proveo je ispred vrata studija… i čekao.
– Sve nešto razmišljam, da li je Dodik prisluškivao kroz vrata šta o njemu pričamo). Pitao sam, i pitaću opet – kaže Hadžifejzović za Nova.rs.
Ovaj razgovor zapravo je bio samo najava za veliki intervju koji bi trebalo da bude emitovan uživo iz Beograda. Kada budu radili intervju u Beogradu, Dodik će verovatno i tada biti negde u blizini…
– Zanima me zašto Vučić drži Dodika uz sebe. Dodik se, zbog sebe, plaši Vučića, znam sigurno da to nije tako idealan odnos kako obojica predstavljaju u javnosti. Nema tu čuda, Beograd bira ko će voditi Srbe iz RS-a u BiH. Dodika zanima da li je još ‘aktuelan’ i bitan za Srbiju. Ne verujem da Dodik voli Vučića, dapače… politika, interes-ok, privatno-ne – kaže on.
Posle snimanja ove emisije, Dodik je Vučića, kaže Hadžifejzović, “odveo” “pokupio”.
– Kada smo završili snimanje Vučić me je pitao ‘Jesmo li bili dosadni’?, to je rekao i onda ga je protokol i Dodik, koji ga je čekao da ga službeno isprati, jednostavno pokupio, odveo – kaže Hadžifejzović.
Dugogodišnji novinar Cvijetin Milivojević rekao je ranije za Istinomer da i Vučić “pomalo ima strah od Dodika”. On podseća da je Dodik izrastao iz političkog krila Ante Markovića, pa je bio najbolji prijatelj Zorana Đinđića, potom Vojislava Koštunice, pa je 8 godina bio intimus Borisa Tadića, a sada je najbolji politički prijatelj Aleksandra Vučića.
– Dodik ima manir da se uvek veže za onog ko ima političku vlast u Srbiji. Nije teško pretpostaviti da je svega toga svestan Vučić i da zna da sutra, kad ne bude vlast u Srbiji, da bi mu Dodik prvi okrenuo leđa – zaključuje Milivojević.
– Dodik, poštar iz Moskve na Vučićevoj adresi, sve više će postajati teret zvaničnom Beogradu u procesu EU integracija i sve dok Vučić vodi licemernu politiku ‘poštovanja teritorijalnog integriteta BiH’, gledajući kako da kompezira gubitak Kosova koji je neminovan, tako što će podrivati BiH, imaće interes da postoje zavisna politička braća preko Drine. U suštini to je antibosanska politika i antisrpska, jer se time odriče autohtonost i konstitutivnost bosanskih Srba – smatra sarajevski režiser Dino Mustafić.
Poruka Dodiku iz Beograda: Zaustavi se Milorade! Vrag je odneo šalu!

Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.