Izvor: RTS, 22.Jul.2020, 18:45

Dodik: Vučićeva poseta veoma važna za Republiku Srpsku

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sutrašnja poseta predsednika Srbije Banjaluci veoma važna za Republiku Srpsku, najveća po obimu i značaju zbog činjenice da Srbija u kontinuitetu pomaže Republici Srpskoj i celoj BiH.
"Srbija pomaže svuda gdje god se pomoć zatraži, kao što je pomogla Goraždu i nekim drugim mjestima u Federaciji", istakao je Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dodik.

Dodik je najavio da će Republika Srpska dobiti 15 kola hitne pomoći koju Vlada Srbije donira domovima zdravlja u Republici Srpskoj.
"To je za nas u Republici Srpskoj veoma važno u ovom trenutku kovida i pandemije. Razgovaramo i o realizaciji do sada pružene pomoći Srbije za izgradnju objekata širom Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.
Najavio je da će se razgovarati i o političkim i ekonomskim pitanjima.
"Vučić je predsjednik Srbije, a Srbija je naša matična zemlja", istakao je Dodik i dodao da se izuzetno raduje Vučićevoj poseti.
Na novinarsko pitanje da li Predsedništvo BiH planira zvanično da pozove Vučića, Dodik je istakao da je Predsedništvo to učinilo i da su se oko toga stvari iskomplikovale.
"Smatram da bi sada bilo degutantno da se to učini nakon ponašanja ministra inostranih poslova koja povlači ambasadora bez ikakvog usaglašavanja u Predsjedništvu. Nakon kvalifikacija o Srbiji koje su izrečene, sada očekivati da ovdje dođe predsjednik Srbije, smatram da nije dobro i ne bih podržao nešto tako", rekao je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POSETA VEOMA VAŽNA ZA SRPSKU" Vučić sutra dolazi u Banjaluku, Srbija donira 15 kola hitne pomoći domovima zdravlja u RS

Izvor: Blic, 22.Jul.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sutrašnja poseta predsednika Srbije Banjaluci veoma važna za Republiku Srpsku, najveća po obimu i značaju zbog činjenice da Srbija u kontinuitetu pomaže Republici Srpskoj i celoj BiH.

Nastavak na Blic...

Dodik: Ako nezavisnost dobije Kosovo, zašto to ne bi mogla i Republika Srpska

Izvor: Blic, 23.Jul.2020, 13:58

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla saradnju između Republike Srpske i Srbije na viši nivo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.