Region: Stiže još 20.000 doza vakcina u Republiku Srpsku; Policijski čas u BiH i narednih sedam dana; Makedonija: Umrlo 27 osoba, 1.129 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 18:20

Region: Stiže još 20.000 doza vakcina u Republiku Srpsku; Policijski čas u BiH i narednih sedam dana; Makedonija: Umrlo 27 osoba, 1.129 novih slučajeva

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preuzeti 20.000 doza vakcina za Srpsku.

"To će omogućiti spoj između onoga što očekujemo iz programa Sputnjik, kineskog programa i ovog iskompromitovanog programa Fajzer, rekao je Dodik i podsetio je da još u prošloj godini kroz Kovaks program uplaćeno 400.000 doza Fajzer vakcina za 200.000 stanovnika.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je veoma zabrinut za situaciju vezanu za smrtnost u Srpskoj od posledica virusa korona.

"Vidljivo je nažalost, da pandemiju još uvek nismo zaustavili. Nabavili smo određen broj vakcina, pre svega za zdravstvene radnike, one koji rade u domovima za starija lica, a sada se vakcinišu širom Srpske i oni stariji od 65 godina", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

To, međutim, dodao je, nije obim kojim bi Srpska bila zadovoljna.

"Ali u uslovima u kojima radimo to je maksimalno što možemo napraviti. Očekujem i veći priliv vakcina", rekao je Dodik.

Policijski čas u BiH i narednih sedam dana od 21 do pet sati

Krizni štab Ministarstva zdravlja Federacije BiH procenio je danas da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i preporučio da policijski čas i tokom narednih sedam dana bude od 21 do pet sati.

Krizni štab FBiH je na današnjem sastanku doneo preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja ni tokom ramazana koji je počeo sinoć i trajaće do 13. maja.

Kako piše portal Kliks, posle jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa kantonalnim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom štabu da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mera, odnosno da policijski čas bude pomeren sa 21 na 23 sata.

Ideja je nastala nakon što su u Kantonu Sarajevo ove sedmice relaksirane mere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, ali je ta odluka doneta s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitalizovanih u kantonu.

Zahtev za relaksaciju mere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali, kako navodi portal, brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Kantonu Sarajevo.

Odluka će ostati na snazi najmanje do četvrtka, kada će u Vladi FBiH biti ponovo razmotrena.

Makedonija: Umrlo 27 osoba, 1.129 novih slučajeva

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji je od korona virusa umrlo 27 osoba, a registrovano je 1.129 novih slučajeva infekcije od 4.045 testiranih uzoraka, prenosi agencija MIA.

Od početka epidemije u Severnoj Makedoniji je do sada umrlo 4.289 osoba, obolele su 143.162 osobe, dok je aktivno 19.927 slučajeva infekcije.

Institut za javno zdravlje je registrovao da su ozdravila još 1.152 pacijenta, pa je ukupan broj izlečenih porastao na 118.946.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: U četvrtak Republici Srpskoj donacija Srbije od 20 hiljada vakcina

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2021

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak da preuzme donaciju Srbije od dvadeset hiljada vakcina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.