Dodik: Sa Vučićem o vakcinama 26. januara, ruske i kineske uskoro u Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 17:41

Dodik: Sa Vučićem o vakcinama 26. januara, ruske i kineske uskoro u Srpskoj

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da od novog američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegove strukture u Sarajevu mnogo očekuju zbog toga što se u nju vraćaju ljudi koji su pokazali antisrpski odnos.

Kada bi se tako gledalo, kaže Dodik, to nije dobro.

U izjavi za Radio Sarajevo Dodik istakao i da sve zavisi od stava Republike Srpske koja neće prihvatiti bilo kakva nametanja, posebno kada je reč o promeni Ustava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sa predsednikom Srbije će, kazao je, o vakcinama razgovarati u utorak, 26. januara.

Ruske i kineske vakcine uskoro u Srpskoj

Milorad Dodik izjavio je danas da će sledeće nedelje u Republiku Srpsku iz Rusije stići deset hiljada vakcina protiv kovida-19, a da će u utorak, 26. januara, u Beogradu razgovarati sa zvaničnicima Republike Srbije o tome da jedan deo vakcina koje je Srbija dobila od Kine, bude prosleđen Republici Srpskoj.

Program "Kovaks" za koji je Republika Srpska uplatila šest miliona maraka nije siguran kada je u pitanju nabavka vakcine protiv korona virusa, konstatovao je Dodik i predočio da se institucije Srpske nisu oslanjale samo na taj kanal za nabavku vakcina, prenosi RTRS.

To potvrđuje i pozitivan odgovor od zvanične Moskve, sa kojima su pregovori dali rezultate, a sada, rekao je Dodik, sledi finalizacija procedure i komplikovani postupak transporta vakcina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi napadi na Dodika; "Spao si na prosjačenje"

Izvor: B92, 20.Jan.2021

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik našao sa na meti kritika pojedinaca iz opozicije...Dodika su napali zbog najave da će predsednika Aleksandra Vučića zamoliti da deo vakcina protiv koronavirusa dodeli Republici Srpskoj...Sarajvski portal Klix piše da ovakav stav odražava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.