Dodik: Srbi imaju Republiku Srpsku i svoje institucije

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbi imaju Republiku Srpsku i svoje institucije

Srpski narod ima Republiku Srpsku i svoje institucije i Izetbegović "može samo da se zanosi", rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
"Srpski narod ima volju za svojom Republikom koja ima granicu prema Hrvatskoj i privremenu granicu prema Srbiji", rekao je Dodik u Kriškovcima kod Laktaša.

Povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da ništa u BiH nije samo srpsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osim naziva Republika Srpska, Dodik je rekao da Izetbegović "može samo da se zanosi".
"U Banjaluci su institucije koje su pod upravom srpskog naroda. Ne želimo time da pošaljemo poruku Bošnjacima da nisu dobrodošli, ali to je činjenica",  istakao je Dodik.
On je naveo da razume frustraciju bošnjačkih političara jer u Federaciji BiH imaju vlast samo u kantonu ili dva, a i u tom entitetu dele je sa hrvatskim narodom.
"Tako je u Federaciji, dok na nivou BiH moraju da uvažavaju naše stavove",  dodao je Dodik.
Govoreći o 25. novembru, koji se u FBiH obeležava kao "Dan državnosti BiH", Dodik je ponovio da njihove tvrdnje o ovom datumu nisu tačne.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Izetbegović može samo da se zanosi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da srpski narod ima Republiku Srpsku i svoje institucije i da Bakir Izetbegović može samo da se "zanosi"..."Srpski narod ima volju za svojom Republikom koja ima granicu prema Hrvatskoj i privremenu granicu prema Srbiji", rekao je Dodik novinarima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.