Dodik: Specijalci-pljačkaši završiće u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Specijalci-pljačkaši završiće u zatvoru

DERVENTA - Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Derventi da će „završiti u zatvoru“ pripadnici Specijalne policije RS-a od kojih su, kako je naveo, neki priznali da su učestvovali u oružanoj pljački u septembru prošle godine na autoputu Banjaluka - Gradiška u mjestu Cerovljani, kada je ukradeno 617.000 KM, vlasništvo Unicredit banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Banjaluka.

Dodik tvrdi da je zadovoljan radom MUPRS-a u rasvjetljavanju pljačke koju su izvršili „specijalci“ na autoputu Banjaluka-Gradiška, navodeći da je i to „dokaz da RS ima stabilne institucije“ i da će svi oni, uključujući i „specijalce“ koji su učestvovali u pljački, snositi posljedice i odgovarati za svoja nedjela.

Potvrdio je da je postupak dokazivanja učešća „specijalaca“ u oružanoj pljački trebalo pažljivo dokazati, kako bi se slučaj mogao presecesuirati.

“Dvojica njih su priznala da su ostali učestvovali u tome, imamo dokaze, materijale - naveo je Dodik i dodao da ova „perfektna akcija policije“ na otkrivanju pripadnika Speicjlane policije RS-a u pljački „može samo da ojača povjerenje u institucije kao što je policija“.

Uhapšeni specijalci MUP-a Republike Srpske nalaze se pod istragom i za spektakularnu pljačku filijale Unikredit banke u centru Kotor-Varoša iz koje je 15. augusta 2014. godine ukradeno 200.000 maraka, objavio je danas banjalučki list „Press“, a Dodik kaže da, ako se vezuju i za još neke kriminalne radnje, "mjesto im je u zatvoru i jasno je da će tamo i završiti".

Na zahtjeve opozicije da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore, Dodik je danas rekao da je spreman ovog trenutka da raspiše izbore u RS, ukoliko će istog dana biti održani i na nivou BiH, za članove Predsjedništva BiH i bh. parlament.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik: Specijalci-pljačkaši će završiti u zatvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2016

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Derventi da će "završiti u zatvoru" pripadnici Specijalne policije RS-a od kojih su, kako je naveo, neki priznali da su učestvovali u oružanoj pljački u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška u mjestu Cerovljani, kada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.