Dodik: Sarađivao sam sa svim predsednicima Srbije, ali sa Vučićem...

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Sarađivao sam sa svim predsednicima Srbije, ali sa Vučićem...

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je sarađivao sa svim predsednicima Srbije i da Srbija i Srpska trenutno imaju najbolji period saradnje zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

- U najboljem smo periodu saradnje u ovom trenutku, mogu o tome da svedočim... U ovom trenutku sa Vučićem imamo najbolju moguću institucionalnu saradnju. Ne mogu i neću a da to ne istaknem, šta god ko misli - Vučić je taj koji je pokrenuo prvi put pitanje, na naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahteve, vezano za obeležavanje važnih istorijskih događaja za srpski narod i u Srpskoj i u Srbiji. To nije bilo pre Vučića, mi ne možemo sprovesti nijednu inicijativu, a da to Srbija neće - rekao je Dodik.

On je gostujući na TV Hepi rekao da je Vučić "to hteo i to uradio, pokrenuo inicijativu oko Deklaracije (o opstanku Srba)".

Dodik ističe da su zajedno počeli da rade na tome i da još nije bila Deklaracija ni napisana, a da je deo Beograda, "kvazi javnosti, druge, treće ili pete Srbije" napao nešto što nije bilo ni napisano.

- Umesto da se svi okupe oko toga, bilo vlast ili opozicija, to je tako...

On je rekao da o brizi za RS svedoči veliki broj projektata.

- Srbija je dala pet miliona evra da otvorimo neke škole, domove kutlure i kako da ne budem zahvalan. To je briga koja se pokazuje za Republiku Srbiju.

Ističe da zato neće nikada da pristane da zbog neke javnosti koja u Beogradu kritikuje Vučića iz svojih razloga ne kaže da je zahvalan Vladi Srbije i predsedniku Vučiću za sve to.

- Onda mene svrstavaju vamo ili tamo. RS će sarađivati Srbijom, a Srbija je ono što je izabrao narod u Srbiji. Svaki predsednik RS, prirodno je, da treba da sarađuje sa predsednikom Srbije. Sarađivao sam sa Slobodanom Miloševićem i do danas sa svima i ovo je najbolji period naše saradnje - zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK: Srbija i Republika Srpska imaju najbolju saradnju do sada zahvaljujući Vučiću

Izvor: Kurir, 24.Jan.2018

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je sarađivao sa svim predsednicima Srbije i da Srbija i Srpska trenutno imaju najbolji period saradnje zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.