Dodik: Referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH na čekanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH na čekanju

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potvrdio je danas da će referendum u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH „biti na čekanju“, sve dok o njemu ne bude konsenzusa svih stranaka u RS-u, odnosno i opozicije u tom bh.entitetu.

Navodi da ga „raduje što opozicija u RS-u podržava da se taj referendum održi, ali to nije dovoljno, već će morati da podrže i skupštinsku odluku o datumu tog referenduma“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

 “ Morat ću da izvršim dodatno anketiranje i da vidim da li je to iskrena podrška. To podrazumijeva da bi se morali ponovo vratiti u Narodnu skupštinu RS-a i usvojiti odluku o datumu održavanja referenduma. Bez konsenzusa nije ga moguće održati “ rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Medjunarodna zajednica više je puta upozoravala Dodika da bi održavanje toga referenduma bilo kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dodik: Referendum kada opoziciju bude vodio neko kome je stalo do Srpske

Izvor: Cafe.ba, 09.Feb.2016, 16:59

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema dobrog i razumnog obrazloženja za kukavičluk koji je pokazao SDS na čelu sa Mladenom Bosićem kada je pri glasanju u Narodnoj skupštini Srpske o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH bio uzdržan.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.