Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS zadovoljna i ponosna na odnose sa Rusijom

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon sastanka sa Valentinom Matvijenko, predsjednicom Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, rekao je da je iskazan veliki stepen saglasnosti na svim nivoima te da je RS zadovoljna i ponosna na odnose sa Ruskom Federacijiom.

Dodik je zahvalio Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saradnja sa EU ne može biti na uštrb saradnje sa Ruskom Federacijiom", rekao je Dodik dodajući da rezolucija NS RS obavezuje sve institucije RS na vojnu neutrlnost pa i prema NATO.

Nakon sastanaka sa predsjednikom Republike Srpske održan je i sastanak ruske i srpske delegacije, a u 14 sati trebalo bi da počne i svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj su predviđena obraćanja Dodika i Matvijenkove.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.