Dodik OŠTRO REAGOVAO na Izetbegovićeve provokacije: Prekida svaku saradnju unutar Predsedništva BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik OŠTRO REAGOVAO na Izetbegovićeve provokacije: Prekida svaku saradnju unutar Predsedništva BiH

Predsednik SNSD i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska ustavna kategorija i da njeno ime ne može biti dovedeno u pitanje!

- Republika Srpska je ustavna i međunarodno priznata i po oceni Venecijanske komisije iz 2005. godine - naglasio je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare povodom najave SDA Bakira Izetbegovića da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske.

Dodik je rekao da je inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SDA postojala i ranije i podsetio da ju je Sulejman Tihić pod uticajem stranaca povukao.

- Ovoga puta inicijativa nije pokrenuta samo pameću SDA već i nekih sa strane – naglasio je Dodik.

On je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entiteta od BiH.

Dodik je naglasio da će do rešenja ovog pitanja prekinuti svaku saradnju unutar Predsedništva BiH I u razgovorima za formiranje Saveta ministara BiH.

- Ova najava SDA je kap koja preliva čašu. Ovo je tačka preko koje neću preći - poručio je Dodik i pozvao SDA da povuče saopštenje da bi se nastavio razgovor.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.