Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

Bombardovanjem, najpre, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO je ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svetskog rata, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik je rekao da se vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao na konačan ishod rata.

"Osiromašeni uranijum, koji je u tim operacijama bačen na teritoriju i Srpske i Srbije, i danas ubija našu djecu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine poslije imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod", rekao je Dodik povodom 9. septembra - Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, prenosi RTRS. 
U danu kada se sećamo svojih postradalih, ranjenih i bolesnih, Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se i danas bore sa najtežim bolestima, kao posledicom operacije NATO saveza.
"Vazdušni udari NATO-a devedesetih godina prošlog vijeka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svijesti našeg naroda", istakao je srpski član Predsedništva BiH.
U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas se obeleđava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"I DANAS UBIJA NAŠU DECU" Dodik poručio da je NATO ispisao najsramnije stranice istorije

Izvor: Blic, 09.Sep.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bombardovanjem, najpre, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.