Dodik: Korona samo izgovor crnogorskih vlasti za obračun sa narodom, SPC i vernicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 17:47

Dodik: Korona samo izgovor crnogorskih vlasti za obračun sa narodom, SPC i vernicima

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je neprihvatljivo da Crna Gora koristi državnu silu i zloupotrebljava pravosudni sistem da bi se obračunala sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Dodik je ocenio da je to dodatni udar na SPC, koji dokazuje da crnogorska država ima plan da devastira SPC na prostoru Crne Gore, prenosi portal RTRS.

On je, komentarišući najnovija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dešavanja u Crnoj Gori, rekao da će Crna Gora morati da se suoči sa ogromnom voljom naroda koji se i u uslovima epidemije virusa korona bori za svoju crkvu i njene svetinje i imovinu.

Kako je rekao, plaši se da crnogorska vlast nije ništa naučila iz lekcije o nametanju zakona o oduzimanju crkvene imovine u Crnoj Gori, koji bi trebalo da bude ukinut.

"Oni su naprosto otišli korak dalje, zatvarajući vladiku i sedam njegovih sveštenika. U svakom slučaju, to je neprihvatljivo", rekao je Dodik i dodao da je epidemija virusa korona samo izgovor za drsko ponašanje crnogorskih vlasti i njihov obračun sa narodom, SPC i vernicima u Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.